Bogracz
- do gotowania zupy gulaszowej stosuje się kociołek, który rozszerza się ku górze, a do gotowania,np. halászlé (zupa rybna) taki, który zwęża się ku górze.
- jest zaopatrzony w kawałek łańcucha z hakiem lub kółkiem, który umożliwia podwieszenie pod trójnogiem.
Kociołek żeliwny bez emalii
-z pokrywą przykręcaną lub bez pokrywy przykręcanej
Kociołek żeliwny pokryty emalią
- emalia zapobiega przywieraniu potraw do ścianek kociołka żeliwnego i spełnia taką samą rolę co liście kapusty, którymi wykłada się kociołki żeliwne
- kociołki żeliwne emaliowane są droższe niż te, które nie posiadają powłoki emaliowanej
kociołek żeliwny - Farmcook
kociołek emaliowany - tutaj limitowana edycja kociołków Farmcook
bogracz - kociołek węgierski
Kociołki żeliwne można kupić u producenta poprzez stonkę www.kociołki-zeliwne.pl
OdpowiedzUsuń