Między innymi bardzo przydatne będą szczypce, łopatki, widełki oraz szpikulce, które używamy do przekładania i zdejmowania potraw z rusztu oraz spełniają rolę pogrzebacza, który reguluje wielkość płomienia.
Fartuch żaroodporny jest najlepszą ochroną naszych ubrań, a rękawica żaroodporna uchroni nas przed poparzeniem.
Ogień możemy bardzo łatwo rozniecić za pomocą tak zwanego miecha lub specjalnego palnika na mini naboje z gazem, a pędzelkiem z naturalnego włosia smarujemy potrawy oliwą, sosem lub marynatą.
Do pieczenia ryby na grillu możemy zastosować specjalne dodatkowe ruszta, ale gdy takiego nie mamy wystarczy tacka aluminiowa, która świetnie nadaje się do przyrządzania delikatnych potraw oraz zawierających w swoim składzie np.ryż .Dobrym rozwiązaniem jest też folia aluminiowa,w której przyrządzić można np.przepyszne ziemniaki z masłem czosnkowym.
Po udanej uczcie najlepiej nie czekać z czyszczeniem grilla ogrodowego, gdyż tłuszcz może okazać się później trudny do usunięcia.Pomoże w tym szczotka druciana ze skrobaczką.
fartuch i rękawica z akcesoriami
tacka aluminiowa
ruszt do pieczenia ryby
widełki,szpikulce, pędzelek, łopatka
szczotka ze skrobaczką do czyszczenia grilla
zdjęcie : nortpol.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz